dissabte, 6 de juny del 2009

España segueix expoliant l'or d'Amèrica

Fa dos anys, un vaixell de l'empresa anglesa d'exploració marina Odyssey va trobar al fons de l'Atlèntic un "tresor" de 17 tonelades d'or i plata valorat en 500 milions de dòlars.

De seguida, l'estat espanyol va interposar accions legals per reclamar-ne la titularitat dient que es tractava dels rastres del vaixell "Señora de las Mercedes" que hauria estat enfonsat el 1804 mentre transportava aquest botí de Perú cap a Espanya.

Així en parlaven les notícies espanyoles ara fa dos anys:



- Espoli????????

-Nuestro patrimonio histórico???????????????????????????

Com diaria Goscinny: "Son folls aquests espanyols..."

Però el pitjor encara està per venir....

Abans d'ahir, dijous, un tribunal de Florida competent en el tema, va dictaminar que finalment el "tresor" era propietat de l'Estat espanyol.

La notícia ha estat molt ben rebuda per la senyora ministra espanyola de "cultura" (si, la del segle XXI) que ha manifestat: "Me alegra que el juez haya visto que el barco pertenece a España y que el tesoro pertenece a España".

A veure....

Podria haver entès que, després de 205 anys i tenint en compte que l'or estava perdut al fons de l'Atlàntic, el "tresor" s'hagués declarat que era del qui l'havia trobat. Sobretot per allò de que "quien roba a un ladrón tiene 100 años de perdón".

Però posats a buscar un "legítim propietari"...

Senyora ministra i senyor jutge de Florida:

Saben què ha passat des del segle XVIII ençà?? Saben que Espanya ja no és "el imperio donde nunca se pone el sol"???? Saben que Perú és un estat independendent i no una colònia espanyola i que aquest "tresor" es el botí d'uns genocides????????????????

Algú ha pensat en Perú com a possible legítim propietari??? Ei, només és una idea!

Un país no pot esborrar la seva història, però si que pot demostrar que ha evolucionat, que ha canviat...

De poques coses en n'hem d'empenedir els catalans de la nostra història. Gairebé sempre n'hem sortit perdedors. Tot i així, fa uns anys, la Generalitat va pagar la reconstrucció d'un monestir Grec com a desgreuge del què van fer els Almogàvers en aquelles terres.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1560090

Ais, no sé perquè he vinculat una cosa amb l'altre....

En fi.... El més greu del cas és que aquí, a Amèrica llatina, no s'ha sentit ni piu respecte al "tresor recuperat" per Espanya. Ni tant sols els informatius de Perú en diuen res.

El que menys puc entendre són els llatinoamericans que encara avui consideren a Espanya com la "Madre patria". Sens dubte, ells mateixos s'autodefineixen com a fills de puta (o analfabets històrics que, pel cas, vindria a ser el mateix).

Acabo d'enviar un correu electònic al servei d'atenció ciutadana del Govern del Perú amb l'assumpte: Van a seguir aceptando que españa les robe el oro en pleno Siglo XXI????

És tot el què se m'ha ocorregut fer.





3 comentaris:

PERE ha dit...

Jo si fos espanyol no voldria aquest or, pertany al Perú.

Tomas Hans ha dit...

En dicho buque viajaban importantes aristocratas de las Provincias Unidas, parte del tesoro perdido pertenecia a familias influyentes del Buenos Aires. Entre ellas: Alvear. Futuro patriota independentista, y luchador contra el Colonialismo Español.

Hans Tomas ha dit...

Ignaci de la misma forma como en España durante mucho tiempo (todos saben quales) se inculacaba a las nacionalidades (por aquel entonces)como hijas de la ESPAÑA IMPERIAL; sean ya del pueblo catalan, galego o bascs; aquí ha pasado lo mismo: Se habla de una unica ESPAÑA, la imperial, y este es el sistema educativo.